Keitä me olemme


Olen reilu 30-vuotias koiraharrastaja Kuusamosta. Olen suorittanut kasvattajakurssin vuonna 2014 sekä saanut kennelnimen Lehtokallion vuonna 2018. Kasvatan pienimuotoisesti australianpaimenkoiria ja karjalankarhukoiria. Vaikka kennelnimi on toistaiseksi yksistään minun, koirien kanssa aktiivisesti harrastaa ja touhuaa kuitenkin myös mieheni Jarno. 

Perheeseemme kuuluu minä, mieheni, kolme poikaa sekä 4 australianpaimenkoiraa ja karjalankarhukoira. Koirat ovat aina olleet osana elämääni, jo lapsena meillä oli kotona aina metsästyskoiria, niin suomenajokoiria kuin karjalankarhukoiriakin, unohtamatta pientä shetlanninlammaskoiraa. Ensimmäisen oman koiran hankin yhdessä mieheni kanssa vuonna 2011. Roduksi valikoitui mukavan luonteen, harrastuneisuuden ja monipuolisuuden vuoksi australianpaimenkoira. Vauhtitassun Skabma "Mette" saapui meille kevättalvella 2011. Toinen australianpaimenkoira Tres Colores Yes Madona "Oona" saapui loppuvuodesta 2011. Siitä alkoikin tutustuminen eri koiraharrastuksiin.

Mieheni Jarno on harrastanut metsästystä pienestä pitäen ja hän on kulkenut metsällä lähes koko ikänsä. Viime vuodet metsästys on keskittynyt koirien kanssa karhun- ja hirvenmetsästykseen. Minä taas olen seuraillut metsästystä koirien kanssa isäni kautta. Vuonna 2015 hankimme ensimmäisen oman karjalankarhukoiran Teilojan Rosan. Rosan kautta olen tutustunut enemmän hirvenmetsästykseen ja kulkenut metsässä mieheni mukana joka syksy. Metsästystutkinnon suoritin vuonna 2017. Lisäksi meillä on mieheni kanssa pätevyydet toimia hirven- ja karhunhaukkukoetuomareina. Vuonna 2017 perheeseemme tuli kolmas australianpaimenkoira Drover's Quite A Witch "Kaja" ja vuonna 2018 toinen karjalankarhukoira Hirviparoonin Alma. Kipinä koirien kasvatukseen alkoi jo kasvattajakurssin käytyäni, mutta ajankohtaiseksi se tuli vasta muutaman vuoden kuluttua.

Olen tutustunut ja harrastanut eri lajeja koirieni kanssa. Tutuksi on tullut vuosien varrella mm. haku, jälki, rauniot, toko, rakennusetsintä ja agility sekä metsästys. Tällä hetkellä harrastan australianpaimenkoirieni kanssa tokoa, rallytokoa ja agilitya, karhukoirien kanssa vetohiihdetään ja syksyisin metsästetään.

Meille koirat ovat tärkeitä perheenjäseniä. Huolehdimme koirien perustarpeista ja terveydestä. Kasvattajana haluan kasvattaa rodunomaisia, hyvät käyttöominaisuudet omaavia koiria, joiden kanssa pärjää arjessa, mutta samalla niiden kanssa on hyvä harrastaa monipuolisesti.

Olen jäsenenä Koillismaan Koirakerhossa, sekä toimin kerhon hallituksen jäsenenä. Lisäksi minulla on jäsenyys Suomen Kennelliittoon ja olen allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen. Olen jäsenenä myös Australianpaimenkoirat Ry:ssä ja Suomen Pystykorvajärjestössä.

Jarno on jäsenenä paikallisessa metsästysseurassa, Suomen kennelliitossa, Suomen pystykorvajärjestössä, Pohjan karhukoirayhdistyksessä sekä Kuusamon metsästys- ja kalastusseurassa. Lehtokallion kennel, Marjo Pitkänen, Kuusamo
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita